Voor ouders die bewust kiezen!

BSO Mickey

Sinds september 2017 zijn we gestart met onze BSO. Het is een montessori-BSO waar Natuur, Cultuur/Creativiteit belangrijk zijn.

Aanmelden kind BSO


Omschrijving:

 ©     Huiselijke gezelligheid: De thee (of ander drinken) staat klaar na schooltijd; samen een spel doen, voorgelezen worden, gesprekken voeren, of gewoon even niets doen. Om daarna iets leuks te bouwen, te puzzelen of in de poppenhoek of winkel te spelen.

©     Een montessori-benadering: respect – tijd – zelfstandigheid – ruimte voor eigen ideeën en inbreng van het kind.

©     Een montessori-omgeving: De omgeving is aantrekkelijk, uitnodigend en uitdagend; over elk detail in de omgeving is nagedacht door de leidster.

©     Natuur: wij willen kinderen liefde voor de natuur meegeven. Er is een groene buitenruimte om heerlijk buiten te spelen, maar er is/komt ook een moestuin en er komen dieren die de BSO-kinderen mogen helpen verzorgen.

©     Cultuur & creativiteit: kinderyoga, muziek maken, zang, dans, toneel, schilderen, knutselen, tekenen, bakken, koken, lezen etc.

©     Uitjes: wandelen, naar speeltuin ’t Lansink of speeltuin De Jeugd, een museum bezoeken, naar de kermis, de markt en/of de winkel.                                                                                                                   

Voor wie?

 
Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Meestal voor kinderen waarvan de ouders werken, maar het is ook leuk voor kinderen om leuke activiteiten te doen samen met andere kinderen.
De oudste kinderen van de basisschool maken nauwelijks gebruik van een BSO vandaar de leeftijd t/m 10 jaar.


Leiding, groepsgrootte en groepsruimten:

 
Op de BSO-groep staan gediplomeerde pedagogisch medewerkers (pm’ers of leid(st)ers) die ervaring hebben met deze doelgroep kinderen.
Er zullen maximaal 20 kinderen in onze BSO-groep worden geplaatst onder begeleiding van twee pm’ers.
De groepsruimte van de BSO bevindt zich op de tweede verdieping. Kinderen en ouders komen via de achterdeur het pand binnen. Naast de groepsruimte is nog een extra atelierruimte en tevens kunnen kinderen gebruik maken van de yogaruimte waar diverse activiteiten worden gedaan. 

Kleuters (4-6-jarigen) worden op dagen dat er minder dan er minder dan 4 kinderen zijn, opgevangen in de peutergroep van ons kinderdagverblijf. Uiteraard wordt het aanbod speelmateriaal in dat geval afgestemd op de leeftijd en interesses van het kind.

Openingstijden:

Tijdens schooldagen op ma – di – do – vr*  van 14.30 – 18.15 uur
Tijdens schooldagen op woensdag van 12.15 – 18.15 uur
Tijdens schoolvakanties ma t/m vr van 7.30 – 18.15 uur

*Opvang op vrijdag vanaf 12.00 uur wordt aangeboden vanaf minimaal 5 kinderen.

We bieden geen voorschoolse opvang.
 

Sluitingsdagen/weken: 

©     De week tussen Kerst en Oud en Nieuw: 25-12- 2017 t/m 1-1-2018

©     Feestdagen

©     Dag na Hemelvaart

©     1 studiedag: datum 2018 volgt                                                                                              

Scholen en vervoer:

We zullen een nauwe samenwerking gaan realiseren met
basisschool Esrein en montessorischool ‘t Heem. De kinderen zullen na schooltijd worden opgehaald door de pm’ers van de BSO die herkenbaar zullen zijn aan hun jas. Lopend gaan de kinderen van de Esreinschool naar de Loweg. Dit is een wandeling van ca. 5 minuten.
Vanaf januari 2018 worden kinderen ook van basisschool ’t Heem en/of ’t Berflo opgehaald. In eerste instantie alleen op maandag, dinsdag en donderdag.
Ouders kunnen uiteraard zelf ook vervoer regelen om hun kind bij ons te laten spelen op woensdag en vrijdag of als het om een andere basisschool gaat.


Kosten en contracten:

BSO jaarpakket – 51 weken                         
v.a. €  6,95  per uur

Ouders kunnen naast het jaarpakket kiezen uit andere opvangpakketten, namelijk een schoolwekenpakket, een vakantiepakket en een flexibel pakket. De prijzen kunt u bij ons opvragen.
Ons tarief is inclusief drinken, een snack tussendoor en op woensdagmiddag en in de vakanties inclusief broodmaaltijd.

U bevindt zich hier :