Voor ouders die bewust kiezen!

Fantasie-ontwikkeling

De fantasie begint zich in de peuterleeftijd steeds meer te ontwikkelen. Dit begint vaak met een pop iets te eten en te drinken geven of in de zandbak een ijsje maken die de leidsters regelmatig krijgen aangeboden. Onze peuters maken heerlijke ijsjes! Of een blok is opeens een auto geworden.
Als peuters wat ouder zijn, ontstaat er vaak al een echt rollenspel. Rollenspellen zijn voor jonge kinderen belangrijk. Ze kunnen door een rollenspel iets verwerken, iets imiteren en zich uitleven.
Wij bieden kinderen voldoende ruimte om hun fantasie te gebruiken.

We hebben diverse hoeken waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Uiteraard is er de poppenhoek. De poppenhoek is echt een mini-huisje met herkenbare attributen zoals deze in de meeste huishoudens wel te vinden zijn. In het atelier is een groot poppenhuis.
In de bouwhoek bieden wij divers instructiemateriaal waar kinderen kunnen bouwen wat ze willen. Ook is er een boerderij met boerderijdieren. Meestal zijn er ook dino's in deze hoek.
We hebben veel handpoppen in de groep. Er zijn kleinere handpoppen waar kinderen zelf mee mogen spelen.

Door het bekijken van boeken en door kinderen voor te lezen nemen de leidsters de kinderen ook regelmatig mee naar een fantasiewereld waar dieren kunnen praten en waar grote en kleine wondertjes gebeuren.
Ook met diverse werkjes kunnen kinderen hun fantasie gebruiken of gewoon vrij hun gang gaan. Dit kan met veel creatieve werkjes, zoals kleien of tekenen. Of wat dacht je van een knopenwerkje. Je kunt dezelfde knopen bij elkaar zoeken, maar een peuter kan ze ook allemaal achter elkaar leggen en dan in alle ernst vertellen dat het een slang heeft gemaakt.