Voor ouders die bewust kiezen!

Historie

Kinderdagverblijf Mickey is in 1993 opgericht door Manja Haze. Manja is nog steeds directeur-eigenaar  en leidinggevende. Mickey kent een vast team met leidsters waarvan de meesten er al 15 jaar of langer werken.
Het kinderdagverblijf kenmerkt zich door een hoogstaande pedagogische kwaliteit waarbij het kind écht centraal staat.
In 2008 heeft Manja met haar team gekozen om een andere weg in te slaan wat betreft de pedagogische visie. Een visie die meer en beter aansluit bij elk kind persoonlijk waarbij respect, vertrouwen en rust  de belangrijkste aspecten zijn in de benadering van de kinderen.
De sleutelwoorden die passen bij wat de kinderen wordt geboden: een natuurlijke ontwikkeling, tijd, ruimte, uitdaging, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.
Reeds vanaf de start in 1993 is een peuterspeelzaalachtig aanbod geïntegreerd in de werkwijze voor de peutergroep. Kinderen worden zo optimaal voorbereid op de basisschool, zonder dat ze gedwongen worden. Het spelend leren staat voorop. Kinderen zijn uit zichzelf leergierig, nieuwsgierig. De leidsters begeleiden de kinderen in dit proces.

In 2012 is van directeur Manja Haze het boek beschreven "Het kind centraal in de kinderopvang" met als ondertitel "Opvoeden vanuit respect en contact".
Manja is van mening dat de kinderopvang landelijk gezien in Nederland kan groeien wat betreft pedagogische kwaliteit. Met haar boek hoopt ze hier andere teams, maar ook ouders, te inspireren om het kind écht centraal te stellen.
Manja: "Elke leidster zal zeggen dat ze respectvol met kinderen omgaat, maar tussen respect en écht respect zit nog een wereld van verschil. Ook is het aanbod van speelmaterialen vaak zeer eenzijdig en niet voldoende uitdagend voor kinderen. Met een rijke, uitdagende pedagogische omgeving maak je een wereld van verschil."

Ons pand

Ons pand aan de Oelerweg in Hengelo dateert uit de jaren '30. Het lijkt vanaf de voorkant gezien niet zo heel groot. Het pand wordt naar achter toe echter steeds breder en is 27 meter diep. Het is een pand met verrassingen, met leuke, knusse ruimtes. Dit geeft de groepen ook iets huiselijks en gezelligs. We hebben 6 ruimtes voor kinderen om te spelen, 4 slaapkamers, 2 keukens, een (speel)gang, 2 kelders en een magazijn voor opslag en natuurlijk een buitenterrein achter het pand en een dakterras.
De begane grond en de eerste verdieping zijn alleen in gebruik voor kinderen. Op de tweede verdieping is het kantoor, de personeelsruimte, een klein derde keukentje en een gesprekskamer.
De ingang voor bezoekers is aan de zijkant van ons pand. Ouders met dreumesen en peuters maken gebruik van onze achteringang.
De ruimtes zijn relatief rustig ingericht qua vloer en wanden om kinderen niet te overprikkelen.

          
                            De voorkant van ons pand                        Het speelplein aan de achterkant van ons pand  Linksboven: onze babygroep; rechtsboven: een gedeelte van de dreumesgroep; linksonder: de helft van onze peutergroep beneden, dit is de montessoriruimte; rechtsonder: de andere helft van de peutergroep beneden. In deze ruimte is ook onze poppenhoek en bouwhoek en ruimte voor een kring en/of te bewegen.